dimarts, 7 d’octubre del 2014

Cues d'estrangers residents a Catalunya per poder votar el 9-N

Fotografia: Liz Castro
A continuació reproduim l'article de Vilaweb publicat el dimarts 7 d'octubre de 2014

El govern va tornar a obrir ahir el registre perquè els estrangers residents a Catalunya sol·licitessin el vot per a la consulta del 9 de novembre. El registre va vinculat al decret de convocatòria suspès pel Tribunal Constitucional espanyol i, per tant, el tràmit és, de fet, una preinscripció de la sol·licitud del vot. Donant-hi aquest caràcter, la suspensió del decret no deixa inactiu el registre. Avui era l'últim dia previst en el decret de convocatòria per a fer aquestes inscripcions però fonts de Governació han explicar a VilaWeb que 'seguirem atenent les peticions dels ciutadans. Estem obligats a donar resposta al ciutadà'. 'No l'hem reobert ni allargat, senzillament farem complir la llei de procediment administratiu: és una petició ciutadana i la registrarem i canalitzarem per la via més adequada'. Per tant, com ja apuntava ahir la fundació Nous Catalans, el termini s'ha ampliat.

Els estrangers que resideixen a Catalunya

La sol·licitud de vot anticipat es pot fer als set punts de registre habilitats per la Generalitat en diferents punts del territori entre les 10 del matí i les 7 del vespre. Estan situats a Barcelona (Palau Robert, passeig de Gràcia, 107), a Manresa (Palau Firal, polígon els Dolors s/n), a Tremp (avinguda d'Espanya, 12), a Girona (edifici de Santa Caterina, plaça de Pompeu Fabra, 1), a Lleida (carrer de Lluís Companys, 1), a Tarragona (carrer de Sant Francesc, 3) i a Tortosa (carrer de Montcada, 23).

La fundació Nous Catalans assegura que alguns immigrants ja van presentar ahir al matí les sol·licituds al Palau Robert, a Barcelona, i a la seu ter­ri­to­r­ial de Manresa, on van ser accep­tades. També informa que hi va haver algun problema a la seu ter­ri­to­r­ial de Girona i que s'hi van fer ges­tions perquè també s'acceptés la documentació, com ha de fer qual­sevol registre públic.

Vot per dipòsit: catalans a l'estranger, interns en centres penitenciaris...

Les persones que es trobin a l'estranger (tant si és de manera permanent com temporal), ciutadans interns en centres penitenciaris, persones amb un nivell de dependència acreditat, ciutadans que tinguin cita hospitalària i aquells que hagin de treballar el 9-N --tant si és per l'organització de la consulta o en l'àmbit sanitari i d'emergències--, poden sol·licitar el vot per dipòsit, és a dir, anticipat (els detalls de com sol·licitar-lo en cada cas, ací). Podran fer la votació entre el 20 i el 25 d'octubre.

Tot i que el decret de convocatòria estableix que avui, 7 d'octubre, és el límit per a sol·licitar el vot per dipòsit, fonts del govern han apuntat que les administracions sempre han de rebre les peticions dels ciutadans al marge dels terminis que es puguin fixar.

012, punt d'informació ciutadana principal

Des de dissabte, la Generalitat recomana de trucar al 012 per rebre informació sobre la consulta, tal com especifica l'anunci que informa de la suspensió de la campanya. Al servei del 012 hi ha operadors especialitzats a respondre dubtes sobre la consulta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada